Calmit_Argar_Logo

Magnézium

Rabul ejti a napfényt

A magnézium összegyűjti a napfényt

A magnézium a fotoszintézis, a fehérjetermelés és az enzimfunkciók legfontosabb eleme. A klorofill molekulák központi eleme. Magnézium nélkül a növények energiahiányban szenvednek és nem képesek magas hozamot produkálni.

Hogyan adjunk magnéziumot a talajhoz?

Kis mennyiségű magnézium hozzáadásához olyan termékek használhatók, mint a magnézium-szulfát. Nagyon gyorsan magnéziumot bocsátanak ki és gyors, kis mennyiségű és rövid ideig tartó magnéziumtrágyázásra használhatók. 

Nagy oldhatóságuk és magas áruk miatt nem alkalmasak a talaj magnézium tartalékainak feltöltésére. Ha egy növény magnéziumhiányban szenved, sürgősségi intézkedésként magnézium-szulfátos levéltrágyázást is végezhetünk.

Javasoljuk a talaj magnéziumtartalékainak feltöltését a teljes vegetációs időszakra! Véleményünk szerint a rövid távú magnéziumtrágyázás nem előnyös.

Fordítási találatois mennyiségű magnézium hozzáadásához olyan termékek használhatók, mint a magnézium-szulfát. Nagyon gyorsan magnéziumot bocsátanak ki, és gyors, kis mennyiségű és rövid ideig tartó magnéziumtrágyázásra használhatók. Nagy oldhatóságuk és magas áruk miatt nem alkalmasak talajmagnézium-tárolók feltöltésére. Ha egy növény magnéziumhiányban szenved, sürgősségi intézkedésként magnézium-szulfátos levéltrágyázást is végezhetünkJavasoljuk a talaj magnéziumtároló feltöltését a teljes vegetációs időszak magnéziumellátásának biztosítása érdekében! Véleményünk szerint a rövid távú magnéziumtrágyázás nem előnyös.

Hogyan töltsem fel a talaj magnézium készletét?

A talaj magnéziumtartalékainak feltöltésének legolcsóbb módja a magnéziumban gazdag mésztermékek kiszórása. A magnéziumban gazdag meszező termékek folyamatosan magnéziumot szabadítanak fel, és megfelelő módon töltik fel a talaj  magnéziumtartalékait, és a talaj magnéziumszintjét megfelelő szinten tartják. Ezért is ajánljuk a magnéziumban gazdag meszező termékeket, mint első számú magnéziumműtrágyát!

A magnéziumtrágyázás előtt javasoljuk, hogy végezzen átfogó talajelemzést, beleértve a CEC mérést is. Szakértőink ebben tudnak segíteni.